Solis Quickstart

Contact service

Indien service nodig, kan u eerst en vooral GPC Europe, ofwel de contactpersonen bij Solis contacteren.

✔  GPC Service hotline: 051.54.12.31

✔  Service lijn: +31.850.48.13.00
✔  E-mail BE: beservice@solisinverters.com
✔  E-mail NL: nlservice@solisinverters.com

Mocht u problemen hebben met het monitoringsportaal, kunt u Solis contacteren via:

✔  Erik Eken: erik@solisinverters.com
✔  Dave van Pelt: dave@solisinverters.com

Login paswoord landeninstelling

Via het scherm uw landeninstelling aanpassen kan via het paswoord 0010.

Solis App

U kunt de app downloaden zowel voor Apple als Android onder de naam "Solis Cloud"

Solis Cloud

Apple store (IOS):

Play Store (Android):

Apple Solis Cloud
Playstore Solis Cloud

IP-adres

Omvormer verbinden met WIFI

• Ga vanuit de app Solis Pro en scan het serienummer (via android even naar access point gaan)
  • Vanuit access point signaal naar bijvoorbeeld AP_704119932 (= het serienummer van de stick)
  • Verbinding maken
  • IP 10.10.100.254
  • Inloggen:
    ✔  User = admin
    ✔  Wachtwoord = 123456789
    ⇒ Wizard: home wifi network - wachtwoord etc.
    AP-WIFI is weg!!

Vanuit de eindgebruikers web interface kan je een installer kiezen! Alle gekende installateurs staan er in.
Dit via Intro → Installer → Connect plant to installer

Problem Solving

✔  U kunt geen verbinding maken met uw router:

• Als de signaalsterkte van het geselecteerde netwerk <35% is, is de verbinding onstabiel
    ⇒ Oplossing: Pas de positie van de router aan of verhoog het bereik (WiFi versterker)
  • Draadloze module als STA-modus, het bereik voor kanaalsdersteuning van de router is 1 tot 11.
  • Ondersteuning WiFi STA router 802.11 b/g/n-modus.
  • Sommige ondernemingen kunnen de wifi-verbinding beperken, dus het wordt aanbevolden de functie voor het beperken van de Qos te sluiten.
  • Ondersteuning van de normale routing-codering (WEP / WPAPSK WPA2PSK), ondersteunt geen gemengde meerdere coderingsmethoden.
  • Open de DHCP-functie van de router, anders kan geen verbinding worden gemaakt met router-wifi.
  • Als u bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de router nog steeds niet kunt verbinden, stelt u de router opnieuw in of herstelt u de fabrieksinstellingen; Als het nog steeds niet kan worden gebruikt, neem contact op met de klantenservice van Ginlong om het op te lossen.

✔  Als u het AP-Signaal niet kunt vinden:

• Als u de lijst met draadloze netwerken (AP-datalogger SN-serienummer) niet kunt vinden, zorg er dan voor dat u de datalogger-afstand verkleint naar max. 10 meter
  • Uw datalogger is mogelijk al verbonden met een router, en dan is het AP-signaal verborgen. Open de klep van de datalogger en sluit deze aan op de omvormer (ingeschakeld). Druk 5 seconden op de knop om hem te resetten.
  • Als bovenstaande stappen het probleem nog steeds niet kunnen oplossen, neem dan contact op met de klantenservice van Ginlong.

✔  Als het configuratieproces is mislukt:

Als de configuratie mislukt, kan dit omwille van 1 van deze redenen zijn:

• Klik op "Retry" en controleer het wachtwoord van de router zorgvuldig.
  • Het router-netwerksignaal is slecht, de afstand tussen de datalogger en de router is te ver. Plaats de router dichter bij de datalogger.
  • voldoet niet aan de veresten van de datalogger naar de router.

Als de volgende situaties zich voordoen, configureert u het netwerk van datalogger-apparaten opnieux:

• Router vervangen
  • WiFi-wachtwoord gewijzigd
  • Router-SSID gewijzigd
  • Werkomgeving heeft beperkte wifi-verbindingen

RMA-formulier

Vanaf heden moeten RMA's via de Ticket dienst van Solis zelf aangemeld worden.
Deze moeten dus niet meer terug naar onze magazijnen gestuurd worden.